Resultaat 1–24 van de 118 resultaten wordt getoond

Boekenkasten kopen

Ondanks dat mensen steeds minder boeken lezen en in huis hebben, blijft de boekenkast een populair item. Er kunnen een selectie boeken in gezet worden, maar ook andere accessoires kunnen in een open model tentoongesteld worden. Boekenkasten worden tegenwoordig niet alleen maar meer gebruikt voor het bergen van boeken. Ze leveren een grote bijdrage aan de sfeer van een ruimte. Zet er een aantal leuke accessoires in, zoals kaarsen, fotolijstjes, mandjes, kleine plantjes vazen en andere decoratie.

Open of dichte boekenkasten

In veel interieurs zie je de open boekenkast terug. Hiermee komt een collectie boekjes goed tot zijn recht. Bovendien staat het vaak ook gezellig in een woon- of studeerkamer. Het voordeel van een dichte boekenkasten is dat rommeltjes erin bewaard kunnen worden. Bovendien scheelt het met stoffen. Je kunt ook een combinatie van beide kiezen. Bijvoorbeeld een boekenkast met glazen deuren. Geen stof, maar toch de gezelligheid van de boeken in de woonkamer.

Niet alleen voor boeken

Niet alleen wat er in de kast staat, ook de kasten zelf zijn bepalend voor de sfeer van een woonkamer. Het uiterlijk ervan wordt onder andere bepaald door het materiaal. Kasten met dikke planken geeft een stevigere en robuustere uitstraling. Kasten van dunner materiaal geven weer een hele andere uitstraling. Ook de grootte speelt mee. Je plafond er hoger uit laten zien? Kies dan voor een hoge kast. Lage boekenkastjes kunnen het best tegen een smalle muur worden gezet. Bekijk het online aanbod via Meubelsvoorjou.nl. Hier vind je boekenkasten van de meest uiteenlopende merken, waaronder Kare design en Xooon. Filter op je woonwensen om de ideale boekenkast te vinden. Of bekijk het aanbod van andere kasten.