Toont alle 16 resultaten

Buffetkasten kopen

Een mooi servies een plekje geven in de eet- of woonkamer? Dat kan met een buffetkast. Buffetkasten zijn vaak een combinatie van opbergruimte, zoals een lade, met een showruimte van een vitrinekast. De lades zijn geschikt voor bestek, de deurtjes voor een mooi tafelkleed en het servies kan worden uitgesteld achter de glazen deuren van de buffetkast.

Tonen van servies en zilverwerk

Buffetkasten wordt van oorsprong gebruikt voor het tonen en bergen van servies, bestek, glaswerk en zilverwerk. Dit werd achter de deurtjes met glas gezet. In het onderste en niet zichtbare gedeelte werden zaken opgeborgen die niet iedereen hoefde te zien. Het was de kast waarmee de welvaart van een familie werd aangegeven. Hoe waardevoller de inhoud, hoe rijker de familie. Hetzelfde geldt voor de status. Tegenwoordig worden buffetkasten niet meer toegepast voor rijkdom of status. Het is een ware aanvulling op het interieur. De moderne varianten zijn in allerlei soorten, stijlen en afmetingen verkrijgbaar.

Buffetkasten voor elk interieur

Ze zijn over het algemeen groot van stuk. Ze hebben veel ruimte nodig. Hiermee kun je een servies een mooi plekje geven. Door hun grootte kunnen buffetkasten het beste tegen een lange muur gezet worden. Dan komen ze goed tot hun recht. Een klassiek interieur? Daar past een buffetkast in gebroken wit heel goed bij. Bij een modern interieur kun je kiezen voor een kast met strakke hoeken. Ronde vormen en kleine deurknopjes past bij een heldere en lichte woonkamer. Andere decoratie tentoonstellen in een kast? Neem dan ook een kijkje bij het aanbod van vitrinekasten.

Groot online aanbod

Je kunt kiezen voor de klassieke variant, maar ook moderne buffetkasten met een strak design zie je op dit moment veel terug. Het is gebaseerd op het oorspronkelijke idee van een buffetkast, maar in principe kun je ermee doen wat je wil. Stal er bijvoorbeeld mooie accessoires en persoonlijke stukken in uit. Denk aan fotolijsten en ander decoratie. In de slaapkamer of babykamer kan een dergelijk kast ook heel goed tot zijn recht komen. Meubelsvoorjou geeft een overzicht van veel uiteenlopende kasten.