Resultaat 1–24 van de 817 resultaten wordt getoond

Bureaus

Over het algemeen worden bureaus niet voor de sier gekocht. Het is een meubelstuk met een specifieke functie. Bijvoorbeeld om aan te werken of om er school- of administratiewerkzaamheden aan te verrichten. Toch is het fijn om een bureau te kiezen naar je eigen smaak en passend bij het interieur. Het moet een fijne plek zijn om wat uurtjes achter door te brengen. Met name wanneer je bijvoorbeeld (af en toe) thuiswerkt. Waar moet je op letten bij de aanschaf van een dergelijk meubelstuk?

Kiezen van bureaus

Afhankelijk van de grootte en het uiterlijk ervan worden deze meubelstukken aangeschaft. Toch is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Natuurlijk bekijk je eerst of het werkblad groot genoeg is. Wat moet erop geplaatst worden? Moet er een laptop en/of computer op komen? Dan is het raadzaam om na te gaan of het bureaublad groot genoeg is. Het bureau gebruiken voor administratieve of andere werkzaamheden? Dan is het wellicht handig dat er enige opbergruimte bij zit. Houd hier rekening mee wanneer je naar bureaus aan het kijken bent.

Hoogte kiezen

Maar misschien nog wel belangrijker is de hoogte ervan. Wanneer je aan het bureau zit, moet je rug recht zijn en je armen een nek van negentig graden maken. Meet desnoods de juiste hoogte op. Vergeet niet om een passende bureaustoel aan te schaffen. Deze is minstens zo belangrijk als het kiezen van het juiste bureau. Heb je al een stoel? Houd dan rekening met de hoogte en breedte van de stoel. Je moet gemakkelijk aan kunnen schuiven. Meubelsvoorjou geeft een compleet overzicht van bureaus van diverse aanbieders. Denk aan hoekbureaus, designbureaus, vrij eenvoudige en bureautjes voor kinderen.