Resultaat 1–24 van de 218 resultaten wordt getoond

Hockers / poefs kopen

Een hocker of poef kan een functionele aanvulling zijn in de woonkamer. Het lijken twee dezelfde meubelstukken te zijn. Ze zijn bijvoorbeeld beiden plat en bieden geen arm- en rug ondersteuning. Toch zijn er wel degelijk verschillen. De poef is namelijk oorspronkelijk een verhoogd kussen. Dit betekent dat men erop kan zitten, maar dat deze ook prima gebruikt kan worden als voetensteun. De hocker wordt vaker gebruikt als onderdeel van een set meubels. Wat zijn de functies? En wat zijn nog meer de verschillen tussen deze twee meubels?

Meerdere functies voor hockers en poefs

Oorspronkelijk worden ze gebruikt om benen of voeten op te leggen, zodat je languit kunt liggen. Sommige poefs zijn aan verschillende kanten van het bankstel vast te maken. Sommige zijn verschuifbaar. Tegenwoordig gebruiken mensen het ook wel voor accessoires. Bijvoorbeeld een groot dienblad in de juiste vorm met bijpassende accessoires. Dit dienblad is gemakkelijk weg te zetten en kun je vervolgens gebruiken om jouw benen op te leggen.

Verschillen

De hocker is een meubelstuk dat vaak onderdeel uitmaakt van een bankstel. De maat ervan is aangepast aan de banken. Bij een poef is dit niet het geval. Dit is een op zichzelf staand meubelstuk die je in meerdere maten tegen kunt komen. Het is overigens wel mogelijk om een model te kiezen die past bij de bank. Maar waarom niet kiezen voor een wat afwijkend model? Voor het vinden van een bijpassend meubel zit je hier goed. Maak jouw huidige zithoek compleet door middel van een hocker of poef.