Resultaat 1–24 van de 26 resultaten wordt getoond

Prullenbakken

Een prullenbak is een voorwerp dat je liever niet in het zicht hebt staan. Toch is het wel nodig. Je moet immers ergens je afval in kwijt kunnen. Er zijn afvalemmers die zijn verwerkt in het aanrecht, maar tegenwoordig zijn er – geloof het of niet – ook hele mooie prullenbakken verkrijgbaar. Er zit verschil in functionaliteit en design. Er is in ieder geval keuze genoeg om een prullenbak naar smaak te kiezen.

Geen prullenbak is hetzelfde

Als je denkt dat elke prullenbak hetzelfde is, dan heb je het mis. Ze hebben wellicht een en dezelfde functie, maar je hebt ook keuze in de soorten prullenbakken. Ze zijn er voor elk doel, stijl of kamer. Voor de keuken heb je over het algemeen een wat grotere afvalbak nodig dan voor op het aanrecht of in de badkamer. En voor een kantoor of studeerkamer kies je sneller voor de traditionele prullenmand.

Afvalbakken, prullenbakken en hun functie

De standaard prullenbakken bevat een pedaal. Ook wel de pedaalemmer genoemd. Je stapt met je voet op het pedaal, het deksel gaat omhoog en jij kunt je afval erin gooien. Haal je voet weer van het pedaal en hij gaat weer dicht. Heel praktisch en functioneel. Ook zijn er afvalbakken met een klikmechanisme. Druk op het deksel en hij gaat open. Verder heb je kleinere afvalbakjes die een los dekseltje hebben. Deze moet je opzij drukken om er wat in te gooien. Voor een wat luxere variant is er de slimme prullenbak. Bij beweging gaat het deksel open.

Stijlen

Wat je nu veel ziet zijn de retro prullenbakken. Deze hebben een retro stijl en zijn verkrijgbaar in diverse (pastel) kleuren, zoals grijs, mintgroen, lichtroze, maar ook de standaardkleuren zoals zwart of wit. Kies een opvallende kleur om de ruimte wat meer kleur te geven of juist een neutrale om het bij de rest van het interieur te laten passen. De meeste prullenbakken zijn vaak sterk materiaal gemaakt dat duurzaam is en niet snel kapot gaat. Op Meubelsvoorjou vind je een breed aanbod aan prullenbakken van diverse aanbieders. Er is altijd wel een prullenbak die geschikt voor jouw persoonlijke situatie.